Brabant kijkt naar grootverdieners, fraudeurs en geparkeerd onbelast geld in belastingparadijzen om economie te steunen.

Brabant kijkt naar grootverdieners, fraudeurs en geparkeerd onbelast geld in belastingparadijzen om economie te steunen.

De Vlaamse regering is van plan een “welvaartsfonds” op te richten dat op langere termijn moet investeren in ondernemingen. Om dat fonds te financieren richt de Vlaamse regering zich voornamelijk op Brabanders om weeral de rekening te betalen. In totaal hoopt de Vlaamse regering om uiteindelijk een half miljard euro te verzamelen in het fonds.

Voor de N-BB is dit een totaal foute aanpak en een totaal fout signaal. Brabanders hebben door de corona maatregelen al vaak inkomensverlies geleden en zijn niet degenen die koopkracht moeten inboeten om de economie terug te doen draaien. Met de N-BB kijken wij naar de grootverdieners, de fraudeurs en het onbelaste geparkeerde geld in belastingparadijzen.

Bedrijven zijn verplicht betalingen vanaf 100.000 euro naar een dertigtal belastingparadijzen aan te geven bij de fiscus. In het aanslagjaar 2019 hebben 790 vennootschappen en andere rechtspersonen zo’n aangifte gedaan voor een totaal van 172 miljard euro. Voor 2018 was het bedrag nog hoger met 206,8 miljard euro.

“Brabanders zijn harde werkers en verstandige spaarders.” Zo klinkt het “maar vermits Brabanders reeds de volledige factuur zo goed als betalen zijn wij van mening dat we de inkomsten nu elders moeten gaan zoeken. Jarenlang maakt het grootbedrijf enorme winsten en verdwijnen er miljarden naar belastingparadijzen. Van gezinnen wordt er verwacht dat ze sparen en een buffer aanleggen voor moeilijke tijden, wij willen die buffer die geparkeerd staat in belastingparadijzen aanspreken. Want vergis u niet die 172 miljard is nog maar het topje van de ijsberg.” Aldus N-BB voorzitter Christoph de Kaele

“Er staan vandaag honderden en honderden miljarden euro’s geparkeerd in belastingparadijzen. Hoog tijd dat we die gelden die gegenereerd zijn op de kap van hard werkende Brabanders terughalen en investeren in de maatschappij. Er is nog nooit zoveel grootgeld geweest enkel is het nog nooit zo weinig belast geweest. Het grootbedrijf maakt enorm gebruik van de Brabanste maatschappij hoog tijd dat ze er voor gaan bijdragen.” Zo gaat de voorzitter verder.

Die “paradox” van veel geld weinig belastingen wil de N-BB naar eigen zeggen doorbreken. “Met dat geld kunnen we de inwoners van Brabant redden, hun koopkracht doen toenemen en bijgevolg de economie terug opstarten. In plaats van het Vlaamse plan om nog meer geld aan diegenen te geven die al veel geld gekregen hebben” Eindigt N-BB voorzitter Christoph de Kaele.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: