Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Lohengrin omwenteling

Met de politieke partijen die terug van zich laten horen in de vorming van alweer een nieuwe regering stellen wij een radicale omslag voor. Een omslag om ons land terug op het juiste spoor te zetten.

Wij stellen dan ook een Lohengrin omwenteling voor. Een omwenteling waarbij we de schade van 40 jaar Vlaams imperialisme ongedaan maken. Een omwenteling waarbij we het zwaartepunt leggen bij de regio’s. De echte regio’s wel te verstaan, niet langer de Fabelregio van het artificiële kunstmatige Vlaams gewest.
Na zes staatshervormingen kunnen we stellen dat het Vlaams gewest meer problemen veroorzaakt dan dat het er oplost. Een radicale omslag is dan ook nodig.
Wij stellen dan ook voor dat de gewesten worden afgeschaft. Om verschillende redenen zoals daar zijn historische redenen maar evenzeer de onwerkbaarheid van Brussel en het eeuwige gekissebis van Vlamingen over Brussel. Vlamingen die wel beweren dat Brussel hun hoofdstad zou zijn maar daar niet naar handelen. Logisch ook Brussel is immers niet de Vlaamse maar de Brabantse hoofdstad.
Ook stellen wij voor om de huidige provincies af te schaffen. Vreemd trouwens dat de vlamingen dat nog niet gedaan hebben. De provincies zoals we ze nu kennen zijn eigenlijk rechtstreeks een product van de Franse overheersing na 1795. Vreemd dat diegene die alsmaar beweren te vechten tegen de Franse inmenging de staatsindeling van die Fransen blijven behouden.

We schaffen echter niet alleen af. We creëren ook nieuwe structuren. We leggen bevoegdheden zoveel mogelijk bij de regio’s. Maar dan wel te verstaan de reële, historische regio’s: Brabant, Vlaanderen, Luik, Henegouwen,Namen en Luxemburg. Deze zes regio’s, je mag ze wat ons betreft provincies noemen krijgen de meeste bevoegdheden. De samenleving moet immers worden ingericht met respect voor het subsidiariteitsbeginsel. Wat door een lager niveau efficiënter kan tot stand gebracht worden, mag niet aan een ver van de mens staande, naamloze autoriteit toevertrouwd worden.
Sommige bevoegdheden moeten echter terug naar het federaal niveau gebracht worden.

Samengevat pleiten we voor reële regio’s, afschaffing gewesten en provincies, versterking bevoegdheden regio’s en versterking bevoegdheden federaal. Waarbij we een rangorde afspreken die bij blijvende geschillen tussen regio en federaal het laatste woord heeft.

Uiteraard is dit voor de N-BB maar een tijdelijke tussenperiode, op langere termijn willen wij immers nog altijd gans Brabant herenigen tot de onafhankelijke natie Brabant.

#LohengrinCoalitie
#VlaanderenBARST
#Brabant2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: