Het DNA van Vlaanderen….

Soms zegt de cover van een boek veel meer dan de inhoud. Verwelkte herfstblaadjes… tonen duidelijk : De tijd van Vlaanderen is voorbij.Het artificiële, kunstmatige experiment van het Vlaams gewest is mislukt. Na 40 jaar promotie van de “Vlaamse Identiteit” zien we dat de mayonaise nog steeds niet pakt en blijft schiften.
Logisch ook, in Brabant en Limburg/Luik/Loon zit dan ook geen morzel Vlaams DNA.
Het Vlaamse gewest is een regio van verschillende democratieën waarbij Vlaams nationalisten de Vlaamse Identiteit willen opdringen aan regio’s die allesbehalve Vlaams zijn. Met de N-BB kunnen wij deze aggressie, deze imperialistische praktijken niet meer aanzien en komen we in verzet.

We beroepen ons dan ook op het zelfbeschikkingsrecht der volkeren en eisen dat de Vlaamse bezetter Brabant verlaat. Brabant behoort toe aan de Brabanders.

Een volk is een groep mensen met een gedeelde taal, cultuur en geschiedenis. Brabanders hebben een eeuwenlange gedeelde geschiedenis. Een geschiedenis die veel langer en intenser is dan de geromantiseerde verzonnen geschiedenis van het huidige Vlaanderen die hoop en al 40 jaar bedraagt. Trouwens de geschiedenis die ze dan geven als de geschiedenis van Vlaanderen is vaak de geschiedenis van Brabant. Nu je kan een tafel een stoel noemen maar dat maakt van die tafel nog geen stoel.

Zo zeggen imperialistische Vlamingen dat “De Nederlandse taal ons allen zou verbinden” waarbij losjes voorbij wordt gegaan aan het feit dat we in Brabant geen Nederlands spreken, en al zeker geen Vlaams maar Brabants. Of wat te denken van televisieprogramma’s waarbij Vlamingen steevast van ondertiteling moeten worden voorzien of geen Brabander begrijpt een snars van de koetervlaams.
De bezetter mag nog zoveel trachten als hij wil om zijn Vlaamse imperialistische wil aan Brabant op te dringen maar alle pretentie en bekeringsdrang van de bezetter ten spijt, zien we dat die mayonaise niet pakt.
Hoog tijd dan ook om met dat mislukte experiment te stoppen en terug te keren naar de eeuwenoude regio’s die tot op vandaag de dag nog steeds spelen.
Dus in dat opzicht is die cover van dat boek prachtig gekozen. Maar daar zal het waarschijnlijk bij ophouden.

Wat Vlamingen willen daar gaan wij ons niet over uitspreken. Dat is immers aan de Vlamingen zelf om te bepalen. Wat Brabanders willen is simpel: Vlaanderen BaRST! Brabant onafhankelijk!

#VlaanderenBARST
#Brabant2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: