1 mei Brabant Vrij!

De eerste mei is een strijd-dag, alvorens een feestdag. Er is reden genoeg om te strijden. Tegen het neo liberalisme, tegen alle gevolgen van het neo liberalisme, tegen het doorschuiven van de kosten van het corona virus naar Jan met de pet. Tegen het Corona virus zelf, maar evenzeer tegen de verVlaamsing die de impact van het virus enkel maar deed toenemen, tegen de sociale afbraak die de regeringen aanvangen. Laat ons ook niet vergeten te strijden tegen de mechanismen die tot die verVlaamsing hebben kunnen leiden. Strijden tegen het Vlaamse virus.

Strijden doe je echter niet alleen tegen, maar ook voor. Wij hebben een positief verhaal en een positief wereldbeeld. Brabant moet strijdbaar zijn, en Brabant moet ook genereus zijn. Genereus Brabant. Niet voor de postjes, niet voor het eigenbelang maar voor sociale en ecologische vooruitgang. Voor de invoering van een 30-uren-week, voor rechtvaardige belastingen. Voor een maatschappij die de waarde kent van openbare dienstverlening, en die respect opbrengt voor de dienstverleners. Voor het behoud van de Wet Major, maar eveneens voor goede arbeidsvoorwaarden in alle andere sectoren. Voor een maatschappij die met luide stem nee zegt tegen racisme. Voor een solidaire en open maatschappij waar uw medezeggenschap niet bepaald wordt door de dikte van uw portefeuille maar waar iedereen gelijk is. Voor een maatschappij die gaat voor een echte groene omwenteling, en die gezondheid laat primeren op oliedollars. Kortom voor een maatschappij die haaks staat op het neo liberalisme. Een maatschappij die haaks staat op het Vlaams model.

Het Vlaamse model:
Rijken worden rijker
Factuur doorschuiven naar burgers
Schijnveiligheid, Gas boetes,kliklijnen
Neo liberalisme
Artificiële, kunstmatige grenzen zonder geschiedkundige basis.
Vlaams gewest bestaat nog geen 40 jaar
Afbraakpolitiek
Navelstaren rond kerktoren
Het vlaanderen waar de Vlaamse elite dictatoriaal de plak zwaait
Regime pers

N-BB model

Iedereen mee aan boord
Eeuwenoude natuurlijke grenzen
Sterkste schouders dragen zwaarste lasten
Solidariteit en samenwerking
Brabantse vrijheidscharters
Investeren in de gemeenschap
Brabant herenigen
Met de voeten op een brede geschiedkundige basis de blik richten op de wereld
Gelijkheid
samenleving inrichten via subsidiariteitsbeginsel
Vrije Pers.

Onze keuze is alvast gemaakt. En daarom zeggen wij op 1 mei klaar en duidelijk #VlaanderenBARST

In een maatschappij waarin Vlaamse krachten de collectieve kracht van bewegingen trachten te breken door een vergaande individualisering. Van flex-jobs, cafetaria plannen, afschaffen van collectieve stelsels die gedragen worden door de maatschappij naar verzekeringsstelsel die enkel weggelegd zijn voor diegenen die ze kunnen betalen. Over beperken in de tijd van reeds zeer beperkte uitkeringen, minimale pensioentjes die eigenlijk belachelijk laag zijn, het tegen elkaar opzetten van leeftijden in een poging om barema’s te kunnen afschaffen. Tot de pogingen om de interprofessionele solidariteit te doen ontploffen. Alles doet de Vlaamse krachten eraan om ervoor te kunnen zorgen dat de krachtsverhouding gebroken kan worden. En alle zijn het niets meer dan mechanismen die de ongelijkheid doen vergroten, die de elite stukken rijker maakt ten koste van al de rest. In zo een maatschappij zeggen wij genoeg is genoeg.
Als we vooruitgang willen moeten we het onheil bij de bron aanpakken. Moeten we nog meer dan anders ten strijde trekken tegen de verVlaamsing.
Een verVlaamsing die een valse identiteit die niet de onze is tracht te verkopen zodat de Vlaamse elite meer rijkdom naar zich kan toetrekken.
Niet met ons, niet met de N-BB. De tijd van geven en toegeven aan de Vlamingen is voorbij. Brabant staat op en zal Everard t’Serclaesgewijs de Vlamingen en hun vod uit Brabant doen verdwijnen.

Brabant onafhankelijk. Een gelukkige 1 ste mei.

PS er is ook reden om te feesten. Op de vooravond van 1 mei halen we onze 1500 ste like. Op naar de 150 000.

#brabant2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: