Septemberverklaring Raad van Brabant.

Het stond deze week nog eens op de site van de VRT, de Vlaamse Radio en televisie, Jan Breydel, één van de Vlamse helden is fake news.
Logisch ook, Vlaanderen op zich is eveneens fake news. Het zogezegde vlaamse volk is een fake volk omdat het niet bestaat, althans niet in de invulling die men er vandaag aan geeft.

Zo is het ook fake news dat antwerpen, Brussel, Leuven, maar ook steden als Breda, Eindhoven ‘s-Hertogenbosch Vlaamse of Hollandse steden zouden zijn. Nee beste vrienden met de Nieuw Brabantse belangen doen wij niet mee aan het herkauwen van fake news.Wij doen wel mee met, zoals collaborerende Brabanders het stellen, de weg-met-Vlaanderen hysterie. Niet om dwars te doen maar net omdat wij onze geschiedenis kennen, omdat wij weten dat Brabanders geen Vlamingen of Hollanders zijn. Het Vlaanderen van vandaag is een fake land dat nooit bestaan heeft. Of hoe dacht u misschien dat het kwam dat het oosten van Vlaanderen in het Westen wat ze nu vlaanderen noemen ligt.

We spreken zogezegd dezelfde taal omdat dat ons zou verbinden beweren ze en toch is di VRT zowat de enige openbare omroep die zijn programma’s waarin gewone mensen komen moet ondertitelen omdat anders mensen elkaar niet zouden begrijpen.

Toen de burgemeester van Antwerpen, zijn nota over vlaanderen lanceerde had hij het in zijn nota over Vlaamse verwezenlijkingen en dingen waar Vlamingen trots op moeten zijn. Zo heeft hij het over Vlaamse Meesters als van Eyck, Rubbens en Bruegel. Nu meesters zijn die schilders absoluut maar Vlaams? Van Eyck kwam uit Maaseyck, als in onderdeel van prins bisdom…jawel Luik. Rubbens heeft in Antwerpen gewerkt en gewoond en antwerpen is een Brabantse stad en niet een Vlaamse. Als u mij niet gelooft dan moet u maar eens naar het stadhuis gaan kijken. Daar staat immers een joekel van een leeuw op om aan te tonen waar antwerpen toebehoort. Een Brabantse leeuw staat erop, niet een Vlaamse. En Bruegel, kwam uit Brabant en heeft gans zijn leven gewerkt, gewoond en is gestorven in Brabant. Hoe dat men die man Vlaming kan noemen blijft mij een gigantisch raadsel.Net zoals het kasteel van Beersel. Origineel gebouwd om Brabant en Brussel te beschermen tegen opdringerige Vlamingen die maar al te jaloers waren op de verwezenlijkingen van Brabant. Hoe men erin slaagt om erfgoed zoals dit te omschrijven als Vlaams erfgoed tart eigenlijk alle verbeelding.Met de N-BB zijn wij van mening dat het fake news mag stoppen.

Met hun televisie en radio station zenden ze uit vanuit Brussel en Vilvoorde. Hun parlement hebben ze in Brussel. En als ze feest vieren op hun feestdag doen ze dat in Antwerpen.
Zijn die Vlamingen dan zo beschaamd over hun eigen steden dat ze voor al hun belangrijke dingen afzakken naar Brabantse steden? En ondertussen moeten de Brabanders maar betalen voor die Vlaamse onzin…De culturele toe-eigening mag stoppen. Het fake news mag stoppen.Wat het is immers absoluut geen fake news dat Brabanders op de Guldensporenslag samen met de Fransen tegen de Vlamingen vochten. Helaas sneuvelden deze Brabantse helden en verloren ze jammerlijk de slag.
Helden zoals Godfried Van Brabant (heer van Aarschot) en held van de slag bij Woeringen.
Jean Van Brabant (zoon van Godfried van Brabant)
Hendrik V Van Boutersem (Heer van Boutersem, regio Leuven)
Arnout Van Wesemael (Heer van Wesemael en Grootmaarschalk van Brabant)
Jean Van Walhain (heer van Walhain)en nog vele andere dappere Brabantse ridders.

Wat geen fake news is is dat wij nog steeds erkentelijkheid tonen aan hun strijd tegen wat zij toen al terecht als het Vlaamse gevaar beschouwden.Wat eveneens geen fake news is is dat op 24 oktober 1356 de Brabander Everard t’Serclaes samen met enkele kompanen de Brabantse stad Brussel heroverde op de Vlamingen door de Vlamse leeuw neer te halen, in de gracht te gooien waar hij nog jaren bleef rotten en de Brabantse vlag terug boven Brussel te hijsen. Toen de bewoners van Brussel hun eigen vlag zagen wapperen kregen ze moed en verdreven ze de Vlamingen uit Brabant.

Wat eveneens geen fake news is zijn de charters van de blijde intredes, waarbij revolutionaire vrijheden aan alle burgers werden gegeven, het charter van Kortenberg. Omwille van de traditie van vrijheden door charters en blijde intredes in Brabant tekenen wij vandaag het charter van Beersel. Het charter dat alle voorgaande charters erkend en dat duidelijk stelt dat Brabant, gans Brabant één en ondeelbaar was, is en altijd zal zijn.Nog is de Brabantse gotiek fake news, of de verpletterende overwinning op de slag van Woeringen. Allesbehalve fake news. Een overwinning die tot op vandaag de dag onze contreien bepaalt.
Wat ook geen fake news is zijn de Brabantse grootmeesters als Bruegel, Rubbens, Jeroen Bosch, Brabantse meesters die door bezetters als de hunne geclaimd worden maar simpelweg Brabanders zijn en blijven.
Of de Brabantse bieren die in de regio een verpletterende invloed hebben gehad op de ontwikkeling van bieren tot ver buiten Brabant.
De boekdrukkunst die in de Brabantse stad Antwerpen geperfectioneerd werd.
Geen fake news dat de Brabantse stad Antwerpen toen en nu nog steeds de motor van de economie is.

Dat er gedurende eeuwen al transfers zijn van geld van Brabant naar Vlaanderen, dat Brabant niet eeuwig de motor van de Vlamse herverdelingsmachine kan zijn.
Geen fake news dat Brabant altijd meertalig geweest is en altijd meertalig zal zijn.Wat eveneens geen fake news is is dat de Brabantse leeuw terug is opgestaan en in al zijn glorie terug zal herrijzen, whether you like it or not. Dat wij Everard t’Serclaesgewijs de Vlamse vod terug in de gracht gooien waar ze terug mag wegrotten.

Confiez nous Brabant#Brabantreëel
#vlaanderenFAKEnews
#vlaanderenBARST
#makebrabantGREATagain
#harbalorifa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je website op WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: